Adó 1 százalék felajánlása

Adó1% felajánlása életet ment!

Adóbevalláskor vagy utána május közepéig az adó 1% felajánlást, a rendelkező nyilatkozat kitöltést el ne felejtsd! A személyi jövedelemadó 1% felajánlása az adóbevallás elkészítésekor fontos. Az adó 1 százalékról rendelkezés nem kerül semmibe sem! Az SzJA bevallásakor szánj 2 percet az adód 1%-ának felajánlására is! Adó egy százalékod felajánlásával életet menthetsz, fontos dolgokban segédkezhetsz ezáltal. Adóbe- valláskor az adó 1% felajánlás kapcsán kérd könyvelőd vagy bérszámfejtőd segítségét is!

Adóegyszázalék Információk

Adó 1% a gyermekekért!

Jótékonyság Velünk

 

Gyermekvédő, gyermekmentő

Állatvédelem, állatmentés

Segítők 1% támogatása

A kórháztámogató Bohócdoktorok és a Mesedoktor csapat évente 80 gyermekkórházat, intézményt, ezzel több ezer gyermeket támogat. A Centerke Adományozó Központ évente 10.000 családot, idős embert, bajban lévőt segít.

Adó 1% ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Gyermekvédelem Adó 1%

Nincs megjeleníthető elem

Adó 1 százalék

Egyház, egyesület, alapítvány támogatása lehetséges adóbevalláskor a befizetett adó 1+1%-ával. Segítsünk együtt!

Az adóbevallásokat már mindenkinek az állam készíti el. Az adó 1% felajánlást a munkáltatónk, a NAV-on keresztül az EGYSZA adatlapon, illetve a saját ügyfélkapun keresztül az eSzja felületen pillanatok alatt könnyedén fel lehet ajánlani. Segítsen! 2 perc és életmentő minden felajánlás!

Adóbevalláskor az adó 1+1 felajánlás azért is fontos, mert az adó 1+1% felajánlással úgy segíthetsz, hogy nem kerül semmibe sem. Sajnos Magyarországon tíz adózóból hat adófizető nem adja oda adó egy százalékát a hasznos munkát végző civil szervezeteknek. Adó 1 százalék felajánlással úgy lehet támogatni fontos gyermekmentő és gyógyító programjainkat, hogy az közben Neked semmibe sem kerül. Adó 1 százalék felajánlás fontos és nagyon sokat jelentő támogatási forma! Adóbevalláskor az szja 1% felajánlása óriási segítség! Támogatásod, segítséged, figyelmed nagyra értékeljük és a mosolygós és gyógyuló gyermekek nevében hálásan köszönjük!

Az adózási időszakban, adóbevalláskor felajánlható adó 1 százalék felajánlás mellett örömmel fogadjuk tárgyi, eszmei, anyagi, kapcsolati támogatás felajánlását is! Segítséged, a legapróbb támogatás is nagyon sokat jelent!

Ezen az oldalon minden egy helyen az adó 1+1% felajánlásról: ismeretőt kap blogunkon az egyesületek és alapítványok legfontosabb segítő programjairól. Tudnivalók, újdonságok és minden ismertető megvan itt az adó 1% felajánlásról. Szeretettel köszönjük, hogy az adó 1+1% felajánláskor a jó ügyek érdekében tevékenykedő alapítványok és egyesületek közül választja ki az adója 1%-ára leginkább méltó szervezet.

Adó1 felajánlás

Gyermekvédelem

Mesedoktorok

Állatvédelem

A 2020. rendelkező évi szja 1%-os technikai számokról, egyház, kiemelt költségvetési irányzat

2020.02.09. 10:52 ado1

ado1.jpgAdó 1% felajánlás egyházaknak, kiemelt költségvetési előirányzatnak! Válasszon a listából egyházi kedvezményezettet!

Az SzJA 1 százalék felajánlással életet mentesz! A kimutatás ábécébe sorolva tartalmazza a 2020. évben felajánlásra jogosult kiemelt költségvetési előirányzat és vallási közösségek adatait (vallási közösség: a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény alapján felajánlásra jogosult szervezetek).

komment

Címkék: egyesület alapítvány adóbevallás adószám technikai szám adó1százalék adó 1 kiemelt költségvetési előirányzat egyházi 1% adóbevallásadó 1% felajánlás

Adó 1 százalék, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat 2017

2017.01.04. 09:06 ado1

egyhaz.jpgAdó 1+1 százalék felajánlása 2017-ben is fontos támogatás az alapítványok, egyesületek mellett az egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat számára is. Támogassuk adóbevalláskor a hasznos és jó ügyeket! A NAV kimutatás a 2017. január 1-jén hatályos jogszabályoknak megfelelően a kiemelt költségvetési előirányzat, valamint a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében szereplő bevett egyházak technikai számát és nevét tartalmazza ABC sorrendben. Adóbevalláskor az szja 1 százalék felajánlással segíts Te is!

komment

Címkék: egyház egyesület támogatás alapítvány adóbevallás felajánlás szja1 ado1

Adó 1 százalék felajánlás egyháznak, kiemelt költségvetési előirányzatnak 2016-ban

2016.01.16. 17:55 ado1

000.jpgAdóbevalláskor ne feledje felajánlani adó 1 százalékát. Az első 1%-ot egy jótékony alapítvány vagy egyesület részére, a második 1%-ot pedig egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére!  Adó egy százalék egyháznak (vagy költségvetési előirányzatnak) történő felajánlása a 2016. rendelkező évben is segítség! Az adó 1% felajánlásával úgy segíthetsz, hogy az közben neked semmibe sem kerül!

A 2016. rendelkező évi technikai számok listája a cikkben megtalálható! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az "SZJA 1+1% / Technikai számok 2016" ismertetőjében a 2016. rendelkező évi technikai számokat kilistázta. A befizetett adó második 1%-át a kiemelt költségvetési előirányzat, vagy a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében szereplő egyházak technikai számának megadásával az adóbevallásban vagy az adóbevallás után május közepéig ajánlható fel. 

komment

Címkék: vallás egyház adóbevallás adószám adóegyszázalék adó1százalék ado1 költségvetési irányzat adó 1+1 Adó 1 százalék

Adó 1% felajánlás egyházaknak, költségvetési előirányzatnak a 2015. rendelkező évben

2015.01.02. 20:32 ado1

adó 1% felajánlással is segíthet!Adóbevalláskor ne feledje felajánlani adó 1 százalékát. Az első 1%-ot egy jótékony egyesület / alapítvány részére, a második 1%-ot pedig egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére!  Adó egy százalék egyháznak (vagy költségvetési előirányzatnak) történő felajánlása a 2015. rendelkező évben is segítség! Az adó 1% felajánlásával úgy segíthetsz, hogy az közben neked semmibe sem kerül!

A 2015. rendelkező évi technikai számok listája a cikkben megtalálható! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az "SZJA 1+1% / Technikai számok 2015" ismertetőjében a 2015. rendelkező évi technikai számokat kilistázta. A befizetett adó második 1%-át a kiemelt költségvetési előirányzat, vagy a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében szereplő egyházak technikai számának megadásával az adóbevallásban vagy az adóbevallás után május közepéig ajánlható fel. 

komment

Címkék: egyház adó 1 százalék adóegyszázalék vallási felekezet szja1+1% kiemelt költségvetési előirányzat egyháti 1% adó második 1%

2014. évi adó 1 százalék egyháznak, költségvetési előirányzatnak

2014.01.11. 14:25 ado1

ado1.jpgAdóbevalláskor ne feledje felajánlani adó 1%-át. Az elsőt egy jótékony egyesület / alapítvány részére, a második 1%-ot pedig egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az „SZJA 1+1% / Technikai számok 2014” menüpontban a 2014. január 1-jei állapotnak megfelelően ad tájékoztatást a 2014. rendelkező évi technikai számokról. 

A kimutatás a kiemelt költségvetési előirányzat, valamint a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében szereplő egyházak technikai számát és nevét Abc sorrendben tartalmazza a 2014. január 1-jei állapotnak megfelelően.

komment

Címkék: egyház adó 1% adóegyszázalék egyház adóegyszázalék második adó 1% egyház adószám kiemelt költségvetési előirányzat

Egyház részére szja 1+1% felajánlás 2013-ban

2013.01.27. 15:46 ado1

ima.jpgA Nemzeti Adó- és Vámhivatal az „SZJA 1+1%/Technikai számok 2013” menüpontban a 2013. január 1-jei állapotnak megfelelően ad tájékoztatást a 2013. rendelkező évi technikai számokról.

A kimutatás a kiemelt költségvetési előirányzat, valamint a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében szereplő egyházak technikai számát és nevét Abc sorrendben tartalmazza a 2013. január 1-jei állapotnak megfelelően. A a befizetett adója második 1%-át az Önhöz legközelebbi vallási felekezetnek, kiemelt költségvetési előirányzatnak vagy közösségnek adhatja!

komment

Címkék: egyház adó 1% szja 1% adó1százalék vallási felekezet

Keményebb verseny az 1%-ért

2012.02.08. 17:48 ado1

Az egyházakkal ellentétben a civilszervezeteknek nem sok esélyük van arra, hogy a jövőre csökkenő 1 százalékos bevételt valamilyen módon kompenzálják.

Sokan azonban régóta nem rendelkeznek adójukról. Minden eddiginél erősebb verseny indulhat meg értük. 

Az egyszázalékos felajánlások összege már legutóbb is csökkent 80 millió forinttal, így tavaly a civilek 9,9 milliárdhoz jutottak hozzá.
 
A január elsejétől élő új adórendszer miatt azonban a civilszervezetek becslése szerint akár 30 százalékkal is csökkenhet az így szerezhető összeg, amely bizonyos alapítványoknál a működés végét jelentheti.
 
Vannak azonban még a rendszerben tartalékok: az adózóknak mindössze 54 százaléka rendelkezik az egy százalékáról, a többiek valamiért nem tartják fontosnak, hogy ilyen módon támogassák a civileket. Így a jelenleg civileknek és egyházaknak összesen felajánlható 30 milliárd forint körüli elvi keretből csak 17 milliárdnyiról rendelkeznek.

komment

Címkék: egyház adó 1% egyházi adó 1% szja 1% adóegyszázalék adó1százalék vallási felekezet

Technikai számok 2012

2012.02.08. 17:34 ado1

Az 1996. évi CXXVI. törvény 4/A. §-ának (1) bekezdése szerinti egyházak (2-89. sorszám), illetve kiemelt költségvetési előirányzat (1. sorszám) részére megképzett technikai számok. 

A kimutatás a kiemelt költségvetési előirányzatot, a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében szereplő 14 egyházat és az egyházként történő elismerésük iránt 2011. december 20-ig kérelmet benyújtott, technikai számmal rendelkező 74 egyházat csoportonként, Abc sorrendben tartalmazza.

komment

Címkék: egyház adó 1% egyházi adó 1% adóegyszázalék

Tájékoztatás a 2012. rendelkező évben felajánlható Szja 1+1 % kedvezményezettjeiről

2012.02.08. 17:32 ado1

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 1. § (4) bekezdése szerint a magánszemély külön-külön nyilatkozatban rendelkezhet befizetett adójának egy százalékáról a 4. §-ban, további egy százalékáról pedig a 4/A. §-ban meghatározottak közül kiválasztott egy-egy kedvezményezett javára.

komment

Címkék: egyház 1% adó 1% szja 1% adóegyszázalék adó1százalék vallási felekezet

A megszorítások miatt csökken az adó 1% - bajba kerülhetnek a civilek!

2012.02.08. 15:41 ado1

Az adó 1% forintokból sokféle, közcélt szolgáló érték képződik-képződhet.

A rohanó világunkban tíz adózóból hat nem rendelkezik a felajánlható adó 1 százalékkal

Az egy százalék felajánlása nem kerül semmibe, de nagyon sokat segíthetne a civil szervezetek munkájában. Május 20-ig van lehetőség a befizetett adó 1%-ának felajánlására.


Bajban az adó 1%-ból működő harmincezer hazai egyesület / alapítvány?!

Bizonyára Ön is értesült arról, hogy a 2011-ben bevezetett jelentős adószabály változások miatt hozzávetőleg 22%-kal (13,6 milliárdról 10,6 milliárd forintra) fog csökkenni az összevont adóalap utáni adó 1%-a. 2012-ben tehát 3 milliárd forinttal kisebb összegről rendelkezhetnek az adózók a civilszervezeteknek felajánlható 1% körében. Ez valószínűleg három lényeges hatást fog eredményezni a civil szféra számára:

- jelentősen, várhatóan mintegy 20-25%-os mértékben csökkenni fog a civil szféra 1%-felajánlásokból származó bevétele (az egyszázalékos rendszer fennállása óta először várható ilyen mérvű csökkenés);

 

- kisebb, várhatóan mintegy 5-10%-os mértékben csökkenni fog a civil szféra javára rendelkezők száma (hiszen számos korábbi rendelkező azért nem fog rendelkezni, mert tudja, hogy csak nulla vagy kisösszegű felajánlást tehetne);

komment

Címkék: egyház 1% adóegyszázalék adó1százalék vallási felekezet szja1+1%

süti beállítások módosítása