Adó 1 százalék felajánlása

Adó1% felajánlása életet ment!

Adóbevalláskor vagy utána május közepéig az adó 1% felajánlást, a rendelkező nyilatkozat kitöltést el ne felejtsd! A személyi jövedelemadó 1% felajánlása az adóbevallás elkészítésekor fontos. Az adó 1 százalékról rendelkezés nem kerül semmibe sem! Az SzJA bevallásakor szánj 2 percet az adód 1%-ának felajánlására is! Adó egy százalékod felajánlásával életet menthetsz, fontos dolgokban segédkezhetsz ezáltal. Adóbe- valláskor az adó 1% felajánlás kapcsán kérd könyvelőd vagy bérszámfejtőd segítségét is!

Adóegyszázalék Információk

Adó 1% a gyermekekért!

Sterilszoba

Állatrendőrség

Bohócdoktorok

Adó 1 százalék

Egyház, egyesület, alapítvány támogatása lehetséges adóbevalláskor a befizetett adó 1+1%-ával. Segítsünk együtt!

Adóbevalláskor az adó 1+1 felajánlás azért is fontos, mert az adó 1+1% felajánlással úgy segíthetsz, hogy nem kerül semmibe sem. Sajnos Magyarországon tíz adózóból hat adófizető nem adja oda adó egy százalékát a hasznos munkát végző civil szervezeteknek. Adó 1 százalék felajánlással úgy lehet támogatni fontos gyermekmentő és gyógyító programjainkat, hogy az közben Neked semmibe sem kerül. Adó 1 százalék felajánlás fontos és nagyon sokat jelentő támogatási forma! Adóbevalláskor az szja 1% felajánlása óriási segítség! Támogatásod, segítséged, figyelmed nagyra értékeljük és a mosolygós és gyógyuló gyermekek nevében hálásan köszönjük!

Az adózási időszakban, adóbevalláskor felajánlható adó 1 százalék felajánlás mellett örömmel fogadjuk tárgyi, eszmei, anyagi, kapcsolati támogatás felajánlását is! Segítséged, a legapróbb támogatás is nagyon sokat jelent!

Ezen az oldalon minden egy helyen az adó 1+1% felajánlásról: ismeretőt kap blogunkon az egyesületek és alapítványok legfontosabb segítő programjairól. Tudnivalók, újdonságok és minden ismertető megvan itt az adó 1% felajánlásról. Szeretettel köszönjük, hogy az adó 1+1% felajánláskor a jó ügyek érdekében tevékenykedő alapítványok és egyesületek közül választja ki az adója 1%-ára leginkább méltó szervezet.

Adó1 felajánlás

Keményebb verseny az 1%-ért

2012.02.08. 17:48 ado1

Az egyházakkal ellentétben a civilszervezeteknek nem sok esélyük van arra, hogy a jövőre csökkenő 1 százalékos bevételt valamilyen módon kompenzálják.

Sokan azonban régóta nem rendelkeznek adójukról. Minden eddiginél erősebb verseny indulhat meg értük. 

Az egyszázalékos felajánlások összege már legutóbb is csökkent 80 millió forinttal, így tavaly a civilek 9,9 milliárdhoz jutottak hozzá.
 
A január elsejétől élő új adórendszer miatt azonban a civilszervezetek becslése szerint akár 30 százalékkal is csökkenhet az így szerezhető összeg, amely bizonyos alapítványoknál a működés végét jelentheti.
 
Vannak azonban még a rendszerben tartalékok: az adózóknak mindössze 54 százaléka rendelkezik az egy százalékáról, a többiek valamiért nem tartják fontosnak, hogy ilyen módon támogassák a civileket. Így a jelenleg civileknek és egyházaknak összesen felajánlható 30 milliárd forint körüli elvi keretből csak 17 milliárdnyiról rendelkeznek.
 
Már az idén is érezhető, hogy erősebb verseny zajlik a forrásokért. „Tavaly még két civilszervezet költött nagyobb összegeket online hirdetésekre, miután ez busás haszonnal térült meg nekik, az idén már több mint egy tucat alapítvány követi példájukat” – mondta el a Világgazdaságnak Miha Tamás, a civilszervezetek kommunikációjával foglalkozó Human Dialog Kft. ügyvezetője. Várható, hogy ez a folyamat a jövőben erősödik. „A közösségi site-tokon minimális befektetéssel lehet ugyan sok emberhez eljutni, ám az ilyen oldalakat döntően használó fiatalok nem elég fogékonyak a jótékonykodásra. A filantrópia az idősebbekre, az ötven felettiekre jellemző. Nagy kihívás lehet azonban a jövőben a fiatalok meggyőzése” – tette hozzá Miha.
 
Az ügyvezető szerint nincs valós esély arra, hogy a kieső bevételeket a kormány valamilyen módon kompenzálja. „Ez már csak azért sem valószínű, mert a kormányzat elégedetlen a civil szférával, többször hangoztatták kormánypárti politikusok, hogy új civiltörvényre van szükség. Ezzel végső soron a tisztességesen működő szervezetek nyerhetnek” – tette hozzá.
 
„Az egyszázalékos felajánlásokból nyertük tavaly a 129 milliós költségvetésünk 18 százalékát, összesen csaknem 24 millió forintot” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója. A szervezet évente legfeljebb 3 millió forintot költ az egyszázalékos hirdetésekre, döntően az adóbevallások időszakában. Ennek az összegnek tehát megközelítőleg a nyolcszorosát sikerül összeszedniük így. „Valóban vannak olyan civilszervezetek, amelyek egész évben reklámozzák magukat, mi ezt inkább magamutogatásnak tartjuk” – mondta el Muszbek. Valamennyit ugyanakkor költeni kell hirdetésekre, mert enélkül láthatatlanok maradnának a szervezetek – tette hozzá.
 
„A jövő évi csökkenés komoly problémát eredményezne. Már az is nagy segítség lenne, ha legalább a kiemelten közhasznú szervezetek kaphatnának adókedvezményt a fizetett dolgozók megbízási díja után. Egyelőre azonban nincs a kormányzattal semmiféle tárgyalás” – tette hozzá Muszbek Katalin.
 
„Állami támogatást egyáltalán nem kapunk, a 120 millió forintos éves költségvetésünk meghatározó részét, 81 millió forintot az egyszázalékos felajánlásokból nyertük tavaly”– mondta el lapunknak Schneider Kinga. A Noé Állatotthon Alapítvány sajtóreferense hozzátette: éves költségvetésük 5 százalékánál kevesebbet, azaz nem egészen 6 millió forintot költenek hirdetésre. Reklámkampányukat azonban kiegészítik az Arc plakátpályázaton nyert médiafelülettel, és néhány citylight- és óriásplakát-felületet is kapnak adományként.

Címkék: egyház adó 1% egyházi adó 1% szja 1% adóegyszázalék adó1százalék vallási felekezet